Efectele Herpes Papilloma Virus in Romania (1)

România se situează pe primul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin. Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că numărul de cazuri noi de cancer de col uterin va creşte în ţara noastră cu 21% până în anul 2025. 

Aceasta este introducerea unui articol, Cancerul de col in Romania, care descrie eforturile  “Coaliţiei de Prevenire a Cancerului de Col Uterin din România” care este hotarata sa combata cancerul de col uterin prin vaccinarea impotriva Herpes Papilloma Virus.

Aflam ca se desfasoara o campanie cu mesajul  “Vaccinarea este un drept fundamental şi cea mai bună metodă de prevenţie a bolilor infecţioase”.

Adevarul este ca numai o parte din variatele tulpini de Herpes Papilloma Virus determina cancerul uterin si ca riscul de infectie cu acestea este cu atat mai mare cu cat numarul de parteneri sexuali este mai mare.

 Preşedinta Fundaţiei Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură, Mihaela Geoană (totodata si presedinta Crucii Rosii nn) a declarat într-o conferinţă de presă că încurajarea vaccinării împotriva HPV este o măsură necesară de prevenire a cancerului de col uterin, dar şi informarea corectă.

Informare corecta?

Tulpinile cu risc inalt de a produce cancer de col uterin sau in orice alta zona in care ar ajunge (anala, vulvara, vaginala si a genitala/perigenitala masculina) sunt urmatoarele: 16, 18, 26, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 53, 56, 58, 59, 66, 67, 68, 73 si 82.

Tulpinile cu risc scazut sunt urmatoarele: 6, 11, 40, 42, 54, 55, 57, 61, 62, 64, 69, 70, 71, 72, 81, 83, 84  si CP6108.

Dar numai 4 tulpini cu risc crescut, 6, 11, 16, si  18 sunt incluse in vaccinuri quadrivalente.

Cat de grava este in Romania situatia infectarii  in  femeilor cu HPV este expus in acelasi articol dr. Ruxandra Dumitrescu de la Spitalul I Cantacuzino:

Infecţia cu HPV (Virusul Papilloma Uman) este cea mai frecventă infecţie cu transmitere sexuală, riscul de expunere pe parcursul vieţii fiind estimat la 70 – 80% …. Ea a adăugat că până la vârsta de 50 de ani 80% dintre femei trec prin infecţia cu HPV, iar la 60 de luni de la primul contact sexual aproximativ 60 – 67% dintre adolescente au infecţie HPV. Infecţia cu HPV este cauza directă a cancerului de col uterin.

In alte cuvinte 2/3 dintre adolescente romance au sansa de a se infecta in 5 ani de activitate sexuala cu tulpini cancerigene.

Ceea ce se omite este ca riscul de infectare ar fi ZERO% daca viata sexuala se desfasoara in cadrul unei casatorii stabile, intre o tanara si un tanar care au respectat castitatea inainte de a se casatori. Atunci nici un vaccin nu ar fi necesar. Intr-un studiu american din 2006  ajunge la concluzia logica a imposibilitatii transmiterii HPV iintre doi parteneri virginali si atrage atentia asupr faptului ca un prezervativ nu poate impiedica infectarea atunci cand secretii sau sange cu virusul  sau zone cutanate si zone mucoase infectate vin in contact.

E regretabil faptul ca se prefera o medicalizare intensa inclusiv a tineretului, cand preventia prin castitate ar fi 100%  eficienta si ar inlocui frecventele vizite la ginecolog pentru Babes-Papanicolau, vacinari etc

In acelasi articol se deplange si Reacţia negativă a populaţiei cu privire la vaccinare reprezintă o tendinţă nouă peste tot în lume şi, din nefericire, refuzul vaccinării se întâlneşte în mod frecvent în rândul părinţilor şi al copiilor.

Iata exemple din Canada care justifica reactiile parintilor la vaccinarea cu Gardasil:decese, paralisie, convulsii, sindromul Guillain-Barre,  avort spontan.

 
Advertisements

Tags: , , , , ,

About pontesvitaeromania

DANIELA PAUN, PRO VITA MEDICUS OPERANTES IN BUCHAREST, ROMANIA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

downpride

diversity is our business

From Rome

An International Venue for Catholic Thought

Surviving Sibling

Abortion Hurts Siblings And Others

EAPC Blog

The Blog of the European Association for Palliative Care

In Caelo et in Terra

The Catholic Church in the Netherlands viewed from within

Dominus mihi adjutor

A monk's-eye view of things

NuvaRing Truth

The real truth about the ring

Eén van Ons - Vlaanderen

Europees burgerinitiatief 'One of Us' / 'Un de Nous'

The Catholic Gentleman

Be a man. Be a saint.

Mănăstirea Sfânta Familie

Comunitatea Sfântul Ioan

Church Militant TV News

Truth in Catholic Reporting

"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

1,901,947 EUROPENI CARE APARA VIATA

Demograf

|||_||__|___Demografie in timp real

Gabriel Project Information Center

YOU CAN BE AN ANGEL AND YOUR PARISH CAN BE A HOST OF ANGELS

%d bloggers like this: