Studiul cu tema “Avortul și Convenția Europeană a Drepturilor Omului” concluzioneaza ca “avortul la cerere” violeaza Conventia

Dr. Grégor Puppinck, director al ECLJ și responsabil cu inițiativa cetățeneasca europeana “Unul dintre noi” a publicat un studiu de 50 de pagini pe tema “Avortul și Convenția Europeană a Drepturilor Omului”, în Jurnalul irlandez de Studii Juridice (disponibil online aici).

Scopul acestui studiu este de a prezenta într-un mod obiectiv, complet și coerent statutul avortului în conformitate cu Convenția Europeană a Drepturilor Omului. În ultimii ani, Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat cu privire la o serie de cazuri legate de avort. În Europa, 30 % din sarcini sfârșesc prin avort [1] După mai mult de treizeci de ani de avort legal în majoritatea țărilor europene, ar trebui să fie posibil să se înceapă abordarea acestei practici într-un mod obiectiv, luand in consideratie mai mult experiența practică decât implicațiile ideologice ale practicii masive ale avortului.
În cazul avortului la cerere, (avorturi care nu au fost motivate de cauze de sănătate, ci numai de voința mamei), Curtea nu a recunoscut niciodată că autonomia femeii per se, ar putea fi suficientă pentru a justifica un avort în termenii cerințelor Convenției. Mai mult decât atât, Curtea a exclus în mod explicit acest motiv atunci când a declarat că articolul 8 , care protejează autonomia personală individuala, nu conține nici un drept la avort. Avortul la cerere dăunează fătului, fără nici un motiv proporțional. Dupa cum amintim in concluzia acestui studiu, argumentele juridice care susțin convenționalitatea efectuarii unui avort la cerere sunt foarte slabe sau chiar inexistente.

"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Dr. Grégor Puppinck, director al ECLJ și responsabil cu inițiativa cetățeneasca europeana “Unul dintre noi” a publicat un studiu de 50 de pagini pe tema “Avortul și Convenția Europeană a Drepturilor Omului”, în Jurnalul irlandez de Studii Juridice (disponibil online aici).

Scopul acestui studiu este de a prezenta într-un mod obiectiv, complet și coerent statutul avortului în conformitate cu Convenția Europeană a Drepturilor Omului. În ultimii ani, Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat cu privire la o serie de cazuri legate de avort. Aceste hotărâri oferă un corpus suficient de jurisprudența, care pot fi analizat într-o manieră consecventă. O serie de analiști, de ambele părți ale dezbaterii avortului, nu sunt mulțumit cu această jurisprudență. Se spune adesea că este greu de a găsi coerența în jurisprudența Curții atunci când aceasta atinge chestiuni sensibile. Acest studiu nu are ca scop sa discute despre fiecare hotărârea a Curții, ci…

View original post 1,638 more words

Advertisements

Tags: , , , , , , , , ,

About pontesvitaeromania

DANIELA PAUN, PRO VITA MEDICUS OPERANTES IN BUCHAREST, ROMANIA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

downpride

diversity is our business

From Rome

An International Venue for Catholic Thought

Surviving Sibling

Abortion Hurts Siblings And Others

EAPC Blog

The Blog of the European Association for Palliative Care

In Caelo et in Terra

The Catholic Church in the Netherlands viewed from within

Dominus mihi adjutor

A monk's-eye view of things

NuvaRing Truth

The real truth about the ring

Eén van Ons - Vlaanderen

Europees burgerinitiatief 'One of Us' / 'Un de Nous'

The Catholic Gentleman

Be a man. Be a saint.

Mănăstirea Sfânta Familie

Comunitatea Sfântul Ioan

Church Militant TV News

Truth in Catholic Reporting

"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

1,901,947 EUROPENI CARE APARA VIATA

Demograf

|||_||__|___Demografie in timp real

Gabriel Project Information Center

YOU CAN BE AN ANGEL AND YOUR PARISH CAN BE A HOST OF ANGELS

%d bloggers like this: