AVORTUL

Mom iubire multiplicataEchografie copilas la 10 saptamani de sarcina: toate sistemele sunt formate de 2 saptamani

In prezent femeile sunt expuse aproape exclusiv ideilor si informatiilor care transforma venirea pe lume a unui copil, a unei noi vieti, intr-o povara, un soc, aproape o teroare, mai ales daca nu este “dorit” sau “planificat”.

Avortul este recomandat, inclusiv de Organizatia Mondiala a Sanatatii, ca fiind mai “safe”/sigur decat o nastere! Ceea ce reprezinta o ilustrare perfecta a ceea ce Sfantului Ioan Paul al II-lea numea “cultura mortii”. Se deformeaza absolut planul minunat destinat femeii, ca protagonista a CULTURII VIETII:

„Mulţumiri ţie femeie, pentru însuşi faptul că eşti femeie! Cu percepţia că tocmai cu feminitatea ta tu îmbogăţeşti înţelegerea lumii şi contribui la adevărul deplin al raporturilor umane”. Cu această pasionantă declaraţie de recunoştinţă – am putea spune chiar ’de iubire’ faţă de femeie – Ioan Paul al II-lea încheia seria de mulţumiri în ’Scrisoarea către femei’, contribuţia sa originală în pregătirea Conferinţei mondiale asupra femeii de la Pekin în 1995.(Editorial parinte Lombardi)

Aceasta scrisoare a avut un rol important in viata mea pentru descoperirea demnitatii mele de femeie si as dori sa o impartasesc cititorilor acetui blog informativ de fapt, si sa adaug  ca am considerat medicina drept o vocatie, nu o simpla profesie sau cariera.

Trecand de la aceasta marturie personala doresc sa subliniez ca sunt un medic care respecta principiul lui Hipocrate conform caruia in primul rand nu trebuie sa se faca rau, sa se raneasca, “primum non nocere”, incerc prin acest blog sa INFORMEZ OBIECTIV asupra consecintelor aspectelor ignorate de cei care promoveaza asa zisa “sanatate a reproducerii” si care:

– transforma sarcina intr-o “boala” care trebuie “prevenita” cu anticonceptionale;

– “boala” care daca s-a “declansat”  trebuie “tratata” cu un avort, oricum , orice fel de avort;

–  considera copialsul nenascut drept o “tumora”, “o gramada de celule”, “o bucata de carne”, “un parazit”;

– reduc actul sexual la aspectul strict biologic si hedonistic, ignorand responsabilitatea implicata de bunul simt , buna judecata si demnitatea inerente oricarei fiinte umane, deci superioare oricarei alte fiinte din regnul animal, daca ar fi sa judecam strict materialistic si rational, ignorand aspectele spirituale si crearea noastr adupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu;

– ignora consecintele in plan infectios al relatiilor sexuale intamplatoare, neprotejate de institutia familiei.

Sarcina poate fi un moment de criza pentru femeia extrem de tanara, necasatorita, dar si pentru femeia casatorita, nesustinuta de sot.

Inainte de a accepta sa treceti prin aceasta trauma ar trebui sa fiti informata si sa fiti in situatia de a-i informa si pe cei care va indeamna sa faceti acest pas.

POSIBILE MOTIVE PENTRU AVORT: VA RECUNOASTETI?

INFORMATIA OFICIALA PE CARE MEDICUL ROMAN AR TREBUI SA O PUNA LA DISPOZITIA DUMNEAVOASTRA:

Pe acest web site vi se recomanda precautile necesare inaintea unui avort provocat, descriind vizita dumneavoastra prealabila la ginecolog:

Investigatiile de specialitate au scopul de a diagnostica sarcina si de a vedea daca sunt si alte probleme care necesita urmarire. Indiferent de viitorul sarcinii, continuare sau avort, consultul va include o anamneza in care se va pune accent pe antecedentele personale (alte sarcini, avorturi, boli asociate), un examen obiectiv si examene paraclinice (de laborator).
Indiferent de varsta gravidei, femeie adulta sau adolescenta, consultul ginecologic este confidential. Ginecologul nu are voie sa divulge aspecte ale consultatiei nimanui fara acordul pacientei.

Examenul obiectiv anterior avortului cuprinde:
– semnele vitale: tensiunea arteriala si frecventa cardiaca (pulsul)
– auscultatia inimii si a plamanilor
– examen pelvin pentru a determina dimensiunea uterului (ajuta la estimarea saptamanii de sarcina), forma uterului, starea ovarelor si a trompelor uterine (pentru a elimina o posibila sarcina ectopica/in trompele uterine si nu in uter, unde este normal, caz in care se palpeaza o formatiune in pelvis).

Examenele de laborator anterioare avortului includ:
– test de sarcina care sa confirme sarcina – exista si alte motive pentru lipsa ciclului menstrual (posibil stresul)
– examen de sange pentru a elimina/confirma o anemie (fier scazut in sange) – daca se confirma anemia medicul va recomanda supliment de fier inainte si dupa avort
– determinarea grupei sangvine si daca pacienta este Rh-pozitiva sau Rh-negativa – daca este Rh-negativa va primi dupa avort un vaccin care se numeste Rh imuno globulina
– examen de urina pentru a elimina o posibila infectie urinara
– screening pentru o boala cu transmitere sexuala, daca pacienta prezinta risc pentru o astfel de boala. Acest screening nu reprezinta o investigatie de rutina inaintea unui avort, dar este bine de facut pentru a reduce riscurile de complicatii (precum infectiile) postinterventionale
– frotiu Papanicolau pentru a elimina displazia (celule cervicale anormale). Nici aceasta investigatie nu este de rutina inaintea unui avort, dar este indicata pacientelor predispuse/care prezinta risc pentru cancerul de col uterin.

Se recomanda si o ecografie/ultrasonografie abdominala pentru a vedea marimea, forma uterului si numarul de fetusi prezenti. Ecografia/ultrasonografia transvaginala este metoda cea mai exacta de determinare a varstei sarcinii in primul trimestru si poate diagnostica o sarcina cu o saptamana inaintea ecografiei abdominale.

Imaginea care ilustreaza acete informatii apartine unui copilas la 10 saptamani de sarcina: toate sistemele sunt formate.

Informatiile oficiale mentioneaza la capitolul “Avort Chirurgical” :

Avortul chirurgical
 
Avortul chirurgical intrerupe sarcina prin indepartarea chirurgicala a continutului uterului. In functie de varsta sarcinii in saptamani, se folosesc proceduri diferite pentru avortul chirurgical. 
Urmarirea medicala inainte si dupa avortul chirurgical include examene fizice si teste de laborator, informarea pacientei despre posibilele urmari ale avortului, instructiuni de autoingrijire, informarea despre posibile acuze pentru care trebuie sa se prezinte la specialist si planning-ul familial. 
Cum descrie un medic ginecolog avortul chirurgical:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

downpride

diversity is our business

My WordPress Site

Just another WordPress site

Surviving Sibling

Abortion Hurts Siblings And Others

EAPC Blog

The Blog of the European Association for Palliative Care

In Caelo et in Terra

The Catholic Church in the Netherlands viewed from within

Dominus Mihi Adjutor

A Monk on the Mission

Finer Femininity

Joyful, Feminine, Catholic

NuvaRing Truth

The real truth about the ring

Mănăstirea Sfânta Familie

Comunitatea Sfântul Ioan

"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

1,901,947 EUROPENI CARE APARA VIATA

Demograf

_|||__||__|_ Demografie in timp real

noiaprenatalis

A PRO LIFE WordPress.com site

Gabriel Project Information Center

YOU CAN BE AN ANGEL AND YOUR PARISH CAN BE A HOST OF ANGELS

A PRO LIFE WordPress.com site

Personhood Education

THE NEW PRO-LIFE PARADIGM FOR THE 21ST CENTURY

%d bloggers like this: