“UNUL DINTRE NOI”: ROMANIA ALATURI DE UN MILION DE EUROPENI CARE APARA VIATA

grafica Unul dintre noi Romana3

Pagina oficiala web unde sunteti inivitati sa semnati  ONLINEhttp://www.oneofus.eu/ sau pe formulare de hartie:

http://unuldintrenoiromania.wordpress.com/strangerea-semnaturilor/semnare-pe-formulare-hartie/

UPDATE CU MULTUMIRI!

Inititativa legislativa cetateneasca europeana “Unul dintre noi” este initiativa cetateneasca care a strans cel mai mare numar de semnaturi in Uniunea Europeana, aproape 1 900 000,  Romania contribuid cu mai bine de 140 000 de semnaturi. Aceasta realitate ne poate incuraja sa stam cu capul sus in Europa prin magnitudinea participarii noastre la un act de exprimare a responsabilitatii in calitate de cetateni europeni.

E o stire pe care nu o veti citi la agentiile de stiri  Reuters sau Agerpres. Agerpres  nu a considerat stirea suficient de importanta pentru a o publica gratuit in noiembrie, in Anul cetateanului european 2013. Am facut o incercare, dar nedispunand de finantele de rigoare, nu am putut publica o stire similara celei a vizitei unui ambasador la o fabrica de magiun.

Cei care au sustinut “Unul dintre noi” au fost cei care au raspuns cu un “DA” intrebarii daca si viata lor a inceput la conceptie, asemenea vietii tuturor celorlalti semeni, asa cum se intampla de la zamislirea primei vieti omenesti, deci de mii si mii de ani.

Au raspuns cu “DA” intrebarii daca viata lor are o demnitate  similara oricarei alte fiinte umane concepute, iar aceasta demnitate ar trebui respectata prin netransformarea nici unuia dintre noi, nici unei alte fiinte umane, in cobai pentru cercetari inutile, carora nu li se poate atribui calificativul “stiintific”.

Au raspuns cu “DA” faptului ca eliminarea unei alte fiinte umane, oricat de saraca ar fi tara in care a fost zamislita, nu poate fii finantata cu bani europeni sub forma de “ajutor de dezvoltare”. Africa, de exemplu, are nevoie de mijloacele pe care stiinta actuala i le poate pune la dispozitie pentru ca nici o fiinta umana sa mai moare de foame. Are nevoie de pace pentru ca familiile sa isi poata creste copiii, nu de pilule avortive si alte mijloace de ucidere a pruncilor lor. Intelepciunea populara spune:”Copiii sunt bogatia saracului.”

Initiativa cetateneasca este un instrument de democratie participativa pus la dispozitia noastra de Tratatul de functionare a UE de la Lisabona, care a intrat in functie pe 1 aprilie 2012.  Dintre cele 7 etape, pana in prezent au fost parcurse urmatoarele pentru care dorim sa adresam multumiri tutror participantilor….

PETITIA

Bazata pe reflexiuni profunde, tinand cont de schema ceruta de Comisie, petitia este formulata dupa cum urmeaza:

TITLUL: UNUL DINTRE NOI. Demnitate si drepturi ale omului de la conceptie.

SUBIECTUL: protectie juridica explicita a demnitatii si dreptului la viata al fiecarei fiinte umane de la conceptie, in domeniile de competenta ale UE, in care o astfel de protectie este de o importanta deosebita.

DESCRIEREA OBIECTIVELOR: aplicarea in dreptul european  a principiului indicat de sentinta Curtii Europeene de Justitie in cazul Brustlec versus Greenpeace privind demnitatea umana si dreptul la viata din momentul conceperii. Coerenta trebuie sa fie ghidul actiunilor Uniunii Europene in toate sectoarele competentei sale, in care viata embrionului uman este in pericol, introducand limitari ale finantarii activitatilor care implica distrugerea embrionilor umani in domeniile cercetarii, ajutorului de dezvoltare si sanatatii publice.

DISPOZITIILE TRATATELOR CONSIDERATE RELEVANTE:

– art. 2 TUE (Tratatul Uniunii Europene) (fundamentul si scopurile Uniunii): demnitatea umana, egalitatea, drepturile omului;

– art. 1 si 2 din Carta Drepturilor Fundamentale (demnitatea  umana, dreptul la viata);

– art. 17 TUE ( sarcini generale ale Comisiei: promovarea intereselor generale ale Uniunii; propunerea unor initiative adecvate acestui scop, monitorizarea implementarii tratatelor si legilor UE, organizarea programelor, initierea unui proces de planificare pe termen lung a Uniunii);

– art. 4,  paragrafele 3 si  4 TFUE (sarcinile UE  in domeniul dezvoltarii tehnologiei, dezvoltarii ajutorului umanitar);

– art. 168 TFEU (cooperarea EU in domeniile cercetarii, dezvoltarii si exemplificarii tehnologice cu tari terte si organizatii internationale);

– art. 180 si 182  TFUE (adoptarea prin procedura legislativa ordinara a programelor multianuale de cercetare);

– art. 209 si 210 TFUE (adoptarea legislativa de programe multianuale in domeniul dezvoltarii cooperarii);

– art. 322 TFUE (adoptarea prin procedura legislativa ordinara a regulilor financiare aplicabile bugetului general).

BLOG CU EXPLICATII IN LIMBA ROMANA

AFR POSTER

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

downpride

diversity is our business

My WordPress Site

Just another WordPress site

Surviving Sibling

Abortion Hurts Siblings And Others

EAPC Blog

The Blog of the European Association for Palliative Care

In Caelo et in Terra

The Catholic Church in the Netherlands viewed from within

Dominus Mihi Adjutor

A Monk on the Mission

Finer Femininity

Joyful, Feminine, Catholic

NuvaRing Truth

The real truth about the ring

Mănăstirea Sfânta Familie

Comunitatea Sfântul Ioan

"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

1,901,947 EUROPENI CARE APARA VIATA

Demograf

_|||__||__|_ Demografie in timp real

noiaprenatalis

A PRO LIFE WordPress.com site

Gabriel Project Information Center

YOU CAN BE AN ANGEL AND YOUR PARISH CAN BE A HOST OF ANGELS

A PRO LIFE WordPress.com site

Personhood Education

THE NEW PRO-LIFE PARADIGM FOR THE 21ST CENTURY

%d bloggers like this: